28.03.2014 11:17

Beveiligingsrisico Windows XP vanaf 8 april 2014

Draait uw computer op Windows XP? Let dan goed op. Microsoft stopt op 8 april met het onderhoud van dit oude besturingssysteem. Uw computer ontvangt dan geen automatische beveiligingsupdates meer. Dat brengt risico's met zich mee voor de bescherming van uw computer en uw persoonlijke gegevens. Bijvoorbeeld bij het internetbankieren.Wat betekent het dat Windows XP niet meer wordt onderhouden?

Uw computer met Windows XP is na 8 april niet goed meer beveiligd tegen virussen, spyware en andere schadelijke software. De risico’s doen zich voor als u online gaat. Bijvoorbeeld voor internetbankieren, uw belastingaangifte en online winkelen.

Credit Europe Bank NV is niet verantwoordelijk voor de apparatuur, software, browsers of besturingssystemen die u op uw computer gebruikt. We zijn dan ook niet aansprakelijk voor de hinder of schade die kan ontstaan als deze software of apparatuur verouderd raakt en niet meer door de fabrikant ervan wordt ondersteund. Zeker als bank voelen we ons verplicht om onze cliënten te melden dat het gebruik van Windows XP mogelijk veiligheidsrisico’s kan inhouden.

Wat wordt er van mij verwacht?

Wij raden u aan om na 8 april niet meer online te gaan met een computer die draait op Windows XP. Wilt u gebruik blijven maken van internet op uw pc, dan kunt u overstappen op een moderner besturingssysteem.

Ga naar de Windows-website om te ontdekken wat u moet doen.

Windows support XP